Späť na Blog
15. marca, 2021

Efektívna výroba elektriny v domácnosti? S Green VBattery no problem.

Využívate solárne panely na výrobu elektriny? Tak to vám zrejme párkrát vŕtalo v hlave, či by sa nevyužitá, prebytočná elektrina zo solárnych panelov dala uložiť a spotrebovať neskôr. Greenlogy má pre vás skvelú správu. Máme pre Vás riešenie a tým je virtuálna batéria. Chcete o tejto užitočnej službe vedieť viac? 

 

Dve strany mince

Začnime pozitívom. Aj u nás v Greenlogy radi konštatujeme, že solárne panely, ktoré slúžia na výrobu ekologickej elektrickej energie, sa na strechách mnohých domov objavujú čím ďalej, tým viac. V dnešnej dobe totiž ide o nesmierne osožný a výrazným spôsobom šetriaci nástroj ku toľko skúšanému a zúboženému životnému prostrediu.

Všetko má svoje pre a proti. To koľko elektriny solárne panely vyprodukujú, závisí od slnečného žiarenia. Slnečný svit je najsilnejší v čase obeda, čo znamená, že vtedy sa vyrobí najviac elektriny. Bežné domácnosti však vykazujú najvyššie nároky na elektrinu práve ráno a večer? Z toho teda vychádza, že keď je spotreba domácnosti najnižšia, tak solárne panely vyrábajú najviac elektriny, čo nie je ekonomické a ani efektívne. A teraz si predstavte, že túto nespotrebovanú energiu si poľahky dokážete uložiť na neskôr. 

 

Batéria alebo Virtuálna batéria?

Možno ste už počuli o tom, že niektorí vlastníci solárnych panelov využívajú na ukladanie elektrickej energie batériu, ktorá slúži na to, aby ste nevyužitú elektrinu mohli využiť neskôr. Toto úložisko energie má však nevýhodu a tou je zatiaľ vysoká cena. Batérie, ktoré disponujú veľkou kapacitou ako aj výbornou kvalitou, sú často veľmi drahé, čo môže byť pre kupujúceho naozajstným strašiakom. A ak by ste sa zas obzerali po lacnejších akumulátoroch, môže vás nepríjemne zaskočiť ich krátka životnosť, nedostatočná kapacita a v neposlednom rade aj zlá kvalita. Práve preto pre vás máme jedno inovatívne riešenie, ktorému budete vedieť odolať len ťažko.

 

Green VBattery od Greenlogy!

V Greenlogy pre vás dokážeme nespotrebovanú elektrickú energiu uložiť do virtuálnej batérie Green VBattery a spotrebovať neskôr, keď ju budete potrebovať. Všetko tak môžete mať vo vlastných rukách! Či už je to v horších svetelných podmienkach, v zime, v noci, jednoducho si ju vezmete z virtuálnej batérie a použijete na vami zvolený účel. Ako to funguje? Pre uskladnenie energie sa pri virtuálnej batérii používa distribučná sieť. Počas dňa sa nevyužitá elektrina z vašej domácej solárnej elektrárne vracia do siete, kde ju využíva niekto, kto ju práve potrebuje. Rovnaký objem elektriny (presné množstvo Vám elektromer) si potom neskôr môžete vziať zase späť.

Kladiete si otázku, ako to je s investíciou a výdavkami? Keďže batéria nie je vami fyzicky vlastnená, žiadna veľká vstupná investícia sa od vás vyžadovať nebude. Ak hovoríme o výdavkoch, tak platiť budete len prenosové a distribučné poplatky, a to v procese spätnej dodávky uskladnenej elektriny. Silovú elektrinu, ktorú odoberáte späť z virtuálnej batérie, máte úplne zadarmo.   

Stiahnite si eBook zadarmo

V Greenlogy navyše ponúkame niekoľko programov, z ktorých ten základný (ECO) je úplne bez poplatku, Programy sú vytvorené napríklad aj podľa toho, koľko vyrobenej elektriny dodáte ročne do distribučnej siete, či ako dlho si ju môžete v Greenlogy uskladniť. S programom PREMIUM dosahujete až 100% účinnosť a efektivitu Vášho solárneho riešenia. U nás jednoducho robíme všetko preto, aby ste si mali možnosť vybrať, a aby vám váš výber priniesol očakávané výsledky a najmä vašu spokojnosť. Ak teda chcete byť sebestační a pomocou vlastnej elektriny túžite nielen ohrievať vodu, kúriť a svietiť, ale aj večer variť alebo prať, stavte na Green VBattery. Túto službu sme priniesli, aby vám zefektívnila a uľahčila život.

Podporujeme vás v tom, aby ste aj naďalej chránili životné prostredie. Tak ako nám záleží na ochrane životného prostredia, záleží nám aj na komforte každého jedného z vás. Neváhajte sa s nami spojiť alebo priamo zadajte vašu požiadavku. K virtuálnej batérii je najlepšia skutočná zelená elektrina. Len tak dáva celý reťazec zmysel. Objednajte si k službe Green VBattery aj zelenú elektrinu od Greenlogy a pripojte sa k nám. Neoľutujete. 

 

Chcem vedieť viac o službe Green VBattery

 

 

Zdroje: korzo.sk

Súvisiace články

Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie.
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie. Používanie uhlia môže byť o pár rokov vzácnosťou. Aj preto stále viac riešime alternatívne zdroje energie. Najväčší rozmach v poslednom čase zaznamenáva výroba slnečnej…
Prečítať
Od nového roku už len 100% zelená elektrina! Čo to pre vás znamená?
Od nového roku už len 100% zelená elektrina! Čo to pre vás znamená? Až do príchodu prelomového roku 2020 nebola bežná dodávka zelenej elektriny do domácností, navyše, ktorá by bola aj administratívne potvrdená slovenskými zárukami pôvod…
Prečítať
Biomasa na Slovensku? Obnoviteľný zdroj energie s veľkým potenciálom.
Biomasa na Slovensku? Obnoviteľný zdroj energie s veľkým potenciálom. Prioritou celosvetovej energetiky je čo najčistejšia výroba energií. Aj preto sa do popredia dostávajú obnoviteľné zdroje energie, ktoré predstavujú budúcnosť ľudstva. …
Prečítať
Je zelená elektrina len fejk? Ako odlíšiť greenwashing od skutočnej zelenej elektriny?
Je zelená elektrina len fejk? Ako odlíšiť greenwashing od skutočnej zelenej elektriny? Žijeme v dobe zelenej. Z každej strany sa na nás valí zelená reklama, byť zeleným je in. Pretlak informácií a ponúk je taký veľký, že sa stiera rozdiel medzi marketingo…
Prečítať