Späť na Blog
08. mája, 2024

Elektrifikácia vozového parku vo firmách

elektromobil, flotila firemných áut na elektrický fleet, nabíjanie

Verejné nabíjačky elektromobilov pribúdajú ako huby po daždi. Nabíjanie elektrického auta už nie je žiadnym problémom. Navyše až 80 % energie sa do elektrického auta dostane cez privátnu infraštruktúru, respektíve domáce nabíjanie. Stále častejšie sa však hovorí aj o elektrifikácii firemných vozových parkov. Je preto namieste vysvetliť, ako postupovať, ak chcete prejsť v rámci firmy na elektrický fleet. 

Zmapujte vašu firemnú flotilu

Začnite analýzou aktuálneho vozového parku vašej firmy. Aké autá vlastníte, koľko ich máte, kam na nich jazdíte, a ak prevážate tovar, čím je špecifický? Aké sú vaše požiadavky na dopravu a čo by ste chceli v budúcnosti na vašej logistike zmeniť? Toto všetko sú informácie potrebné na to, aby sme mohli začať pracovať na vašej novej firemnej flotile elektromobilov. 

Adeptmi na využívanie čisto elektrického auta sú hlavne vodiči s najazdenými maximálne 15 000 kilometrami ročne. Plug-in hybridné auto odporúčame pre vodičov, ktorí ročne najazdia 20 000 až 25 000 kilometrov. Ak vaše autá ročne najazdia viac ako 50 000 kilometrov, môžete zostať pri aute so spaľovacím motorom. Každá firma má však iné požiadavky, a preto je veľmi dôležité analyzovať každú firemnú flotilu vozidiel individuálne. 

elektrifikovaný vozový park firmy

Nezabúdajte však, že tieto odporúčania sú len veľmi orientačné. Každopádne, už len rozhodnutie byť ekologickejšou firmou je krok dopredu.

Elektromobily na operatívny lízing

Vďaka operatívnemu lízingu môžu využívať elektrifikovaný vozový park aj malé a stredné podniky. Na tomto mieste by sme vám preto radi predstavili platformu E-mobility EkoSystém, na ktorom spolupracujeme so spoločnosťou Business Lease Slovakia, našim obchodným partnerom spoločnosťou GreenWay a napríklad aj so Škoda Slovensko . 

V rámci poskytovaného operatívneho lízingu je najväčšou výhodou to, že firmy pri obstarávaní vozidiel na elektrický fleet nepotrebujú žiadne disponibilné financie. Lízingová spoločnosť sa stará aj o prevádzku auta a jeho servis. To sa, samozrejme, vzťahuje aj na jeho likvidáciu. Viac o operatívnom lízingu a o komplexnom riešení elektromobility sa dozviete vo videocaste s Luciou Čiškovou z firmy Business Lease Slovakia, Petrom Badíkom z GreenWay a Petrom Kalmanom od nás z Greenlogy.

Ako nabíjať elektromobil zadarmo

S najväčším poskytovateľom služieb nabíjania elektrických vozidiel v strednej a vo východnej Európe, spoločnosťou GreenWay, sme vytvorili inovatívny produkt GreenCar. V podstate ide o bezplatný paušál na nabíjanie elektromobilu pre každého nového aj existujúceho firemného zákazníka, ktorý vlastní elektromobil. Navyše v Greenlogy nabíjate svoj elektromobil 100 % zelenou elektrinou. Výhradne zelená elektrina od slovenských výrobcov dáva skutočný zmysel snahe o elektrifikáciu firemných vozových parkov.

kamióny na elektrinu,

Čo vašej firme prinesie elektrifikácia fleetu

S komplexným riešením E-mobility EkoSystém (EES) v spolupráci s našimi partnermi dostanete komplexnú analýzu vašej aktuálnej situácie. Pomôžeme vám obstarať elektromobily do firmy cez operatívny lízing a zabezpečíme aj dodávku energie z obnoviteľných zdrojov alebo z vlastnej výroby. Samozrejmosťou je aj telematika fleetových dát pre firemné ERP systémy, komplexná prevádzka a údržba všetkých systémov dodávaných v rámci EES a riešenie nabíjacej infraštruktúry a nabíjacích služieb na mieru. 

Naše komplexné riešenie vám umožní outsourcovanie finančných zdrojov na obstaranie a prevádzku vozidla i nabíjacej stanice. Prechod na elektromobilitu bude pre vašu firmu hračkou, ak elektrifikáciu vozového parku zveríte do našich rúk. Spoločne analyzujeme vaše potreby a telematické dáta. Navrhneme mix vozidiel do vášho firemného vozového parku. Zabezpečíme operatívny lízing a navrhneme i zrealizujeme nabíjaciu infraštruktúru. Neváhajte a pripojte sa k nám.

Súvisiace články

Greenlogy je súčasťou E-mobility Ekosystém (EES)
Greenlogy je súčasťou E-mobility Ekosystém (EES) Žiadny greenwashing ani prehnaný marketing. Trend spotrebiteľov smerujúci k udržateľnému systému života je jasný. Spojili sme sa s tými najlepšími, aby sme Vám vedeli p…
Prečítať
Novinky v Greenlogy (+ čo pripravujeme)
Novinky v Greenlogy (+ čo pripravujeme) Milí klienti, napriek tomu, že je stále čas dovoleniek, my neustále pracujeme na zlepšení našich služieb a inovatívnych produktoch. Čo máme nové za posledné 3 mesiace?
Prečítať
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie.
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie. Používanie uhlia môže byť o pár rokov vzácnosťou. Aj preto stále viac riešime alternatívne zdroje energie. Najväčší rozmach v poslednom čase zaznamenáva výroba slnečnej…
Prečítať
Efektívna výroba elektriny v domácnosti? S Green VBattery no problem.
Efektívna výroba elektriny v domácnosti? S Green VBattery no problem. Využívate solárne panely na výrobu elektriny? Tak to vám zrejme párkrát vŕtalo v hlave, či by sa nevyužitá, prebytočná elektrina zo solárnych panelov dala uložiť a spot…
Prečítať