Blog

Prečo si vybrať a využívať služby Greenlogy?

Written by Peter Kalman | 18. aug 2021

Na energetickom trhu pôsobí viac ako desiatka aktívnych dodávateľov elektriny a viacero z nich aj s produktom dodávky zelenej elektriny. V čom je rozdiel? Ako odlíšiť férovú ponuku od Greenwashingu? Odpoveď na otázku, prečo by Vašou voľbou číslo 1 mala byť práve Greenlogy, nájdete v našom blogu.

Prečo by ste mali prejsť na energiu vyrobenú z obnoviteľných zdrojov?

O klimatickej zmene sa už dlho diskutuje. Či jej veríte alebo nie, pravdou je, že počasie nás stále viac prepkvapuje, strácajú sa rozdiely medzi jarou a letom, zimou a jeseňou. Povodne striedajú horúčavy. Prírodné katastrofy, ktoré sme doteraz sledovali len televízii, dorazili aj na Slovensko.

Energetika je jedným z najväčších znečisťovateľov životného prostredia a tvorí najvyšší podiel CO2 v rámci všetkých druhov priemyslu, či ľudskej činnosti.

Odpoveďou na sivú energetiku sú obnoviteľné zdroje elektriny - voda, slnko, vietor, bioplyn v blízkej budúcnosti geotermál. Emisná stopa uhoľnej elektrárne (v celom životnom cykle) je viac ako 800 kg CO2/MWh, plynovej cca 490 kg CO2/MWh, solárnej menej ako 50 kg CO2/MWh a veternej 11-12 kg CO2/MWh. Uvedomujete si ten rozdiel? Je priepastný.

 

V čom sa Greenlogy odlišuje od konkurencie?

Odlišnosť a jedinečnosť nášho príbehu máme zakódovanú vo firemných hodnotách, v našej DNA.

 

Skutočná zelená elektrina vyrobená na Slovensku

Greenlogy - energetický mix sa skladá výhradne z elektriny vyrobenej na území Slovenska z vody, slnka a bioplynu. Zmena dodávateľa energie na Greenlogy môže znížiť uhlíkovú stopu Vašej domácnosti alebo firmy a zároveň podporujete rast podielu obnoviteľných zdrojov v celkovom energetickom mixe Slovenskej republiky. Zodpovedne sa staráte o to, aby naše deti žili v zdravom a udržateľnom životnom prostredí. Nezanedbateľný je aj rast pracovných pozícií v rámci obnoviteľnej energetiky. Na základe priemernej spotreby všetkých naších zákazníkov v segmentoch domácností a firiem sme spočítali, že priemerná domácnosť vďaka Greenlogy ušetrí ročne 871 kg CO2 a priemerná firma zasa 25.657 kg CO2 (priemerný obsah CO2 v 1 kWh elektriny v rámci celoslovenského energetického mixu je 155,48 gr.)

No Greenwashing

Počas celého zmluvného vzťahu máte prehľad, aké zdroje elektriny pre Vás v Greenlogy a vykupujeme. Ak máte preferenciu lokality alebo typu zdroja vyberiete si, ktorý z nich budete podporovať. Môžete sa slobodne rozhodnúť kam pôjdu Vaše peniaze. Greenlogy je mostom medzi výrobcami zelenej elektriny a jej spotrebiteľmi. Princípmi udržateľnosti sa riadime aj v každodennom živote firmy. Sledujeme a znižujeme našu uhlíkovú stopu. Všetko transparentne, otvorene, žiadne zelené vymývanie mozgov.

Otvorene a fér

Plníme naše sľuby a Vaše očakávania. Náš partnerský vzťah bude vždy otvorený a fér. V našich jednoduchých zmluvách a obchodných podmienkách nenájdete skryté klauzuly a pokuty, ktorými Vás budeme vydierať. Štandardné zmluvy pre domácnosti sú bez viazanosti. Zákazníkom Greenlogy počas celého zmluvného vzťahu ste, pretože chcete a nie pretože musíte. Ak ste nespokojný, vyriešíme Váš problém, ak neuspejeme, môžete slobodne odísť k inému dodávateľovi.

Inovácie

Princípmi udržateľnosti sa riadia všetky naše produkty a služby vytvorené na mieru pre bežného spotrebiteľa zelenej elektriny a rovnako aj domácich výrobcov elektriny. S produktmi (Green VBattery, GreenCar) vždy využijete svoju elektrinu na maximum, čím zároveň podporujeme vašu slobodu a nezávislosť. Naše služby ako napr. ponuky, zmluvy riešime výhradne online, digitálne, bez použitia papiera.

Nadštandardný servis a jedinečný osobný prístup

Ak hľadáte VIP servis alebo skrátka nemáte čas riešiť komplikované procesy v energetike a navštevovať zákaznícke centrá, v Greenlogy ste na správnom mieste. Za každých okolností proaktívny servis a osobný prístup Vám dokáže, že Greenlogy je výnimočný projekt a zaslúži si Vašu pozornosť. Naši zákazníci nám opakovane vyjadrujú svoju dôveru a tak v prieskume spokojnosti podľa systému CSAT dosahujeme 98% spokojnosť a podľa NPS 91/100.