Späť na Blog
22. augusta, 2024

Myslite na fotovoltiku už pri stavbe vášho nového domu

plány na fotovoltiku pri stavbe domu

Ak plánujete stavať, zvážte už teraz inštaláciu fotovoltiky. Takáto investícia nielenže zvýši energetickú sebestačnosť domácnosti, ale zároveň prispeje aj k ochrane životného prostredia. Navyše, inštalácia fotovoltických panelov už počas výstavby domu má mnoho výhod. Najväčšou z nich je, samozrejme, jednoduchšia realizácia celého systému. Všetky potrebné prvky sú totiž zahrnuté už v stavebnom pláne a máme aj väčšiu flexibilitu pri výbere konkrétnych riešení.

Prečo je dôležité plánovať fotovoltiku vopred

Myslieť na fotovoltiku už v štádiu projektu alebo počas výstavby domu prináša mnoho výhod. Pri predbežnom plánovaní fotovoltiky môžeme čo najoptimálnejšie navrhnúť rozloženie káblov, umiestnenie invertora i všetkých ostatných prvkov systému. Všetky technické úpravy sú v štádiu výstavby domu oveľa jednoduchšie. Integrovať panely do celkového vzhľadu domu sa však vyplatí aj z estetického hľadiska. Ak budete na fotovoltické panely myslieť už počas výstavby, podarí sa vám ich do konštrukcie strechy zapracovať oveľa harmonickejšie.

novostavba s fotovoltikou na streche

Ako prebieha inštalácia fotovoltiky pri stavbe domu

Ide o komplexný proces, ktorý zahŕňa niekoľko dôležitých krokov. Všetko začína navrhnutím riešenia fotovoltiky podľa individuálnych potrieb. Zohľadňujú sa faktory, ako je napríklad orientácia strechy, jej sklon a požiadavky na výkon systému. Dôležitá je spolupráca s architektom i so statikom, ktorá zabezpečí, že sa panely budú k domu vizuálne hodiť, a statik overí, či konštrukcia strechy zvládne hmotnosť panelov. Je dôležité, aby odolala aj vetru a iným vonkajším vplyvom. Práve spolupráca s architektom a so statikom prináša najväčšie výhody. Pomôže vám dosiahnuť nielen optimálny technický výkon, ale zabezpečí aj dlhodobú stabilitu a bezpečnosť celej inštalácie.

Elektrinu, ktorú vyrobíte a nevyužijete hneď, si uložte a spotrebujte neskôr

Ukladanie prebytočnej energie vyrobenej vaším fotovoltickým systémom vám uľahčí virtuálna batéria. Keď počas slnečných dní vyrobíte vďaka fotovoltike viac energie, než dokážete spotrebovať, jednoducho ju uložíte do virtuálneho úložiska. Tu sa uloží ako kredit a ten si môžete vybrať neskôr. Využijete ho, keď vaša fotovoltika nebude produkovať dostatok energie, napríklad v noci alebo počas oblačných dní. Vďaka virtuálnej batérii jednoducho optimalizujete spotrebu bez nutnosti investície do drahých fyzických batérií. Virtuálna batéria poskytuje dlhodobé, a hlavne pohodlné riešenie, ako môžete maximalizovať využívanie solárnej energie, zvýšiť tak vašu energetickú nezávislosť a znížiť náklady.

Využite našu špeciálnu ponuku a začnite vyrábať elektrickú energiu zo slnka 

Pre našich zákazníkov sme pripravili unikátnu akciu. Pri inštalácii fotovoltického systému a kúpe virtuálnej batérie dostanete od nás až 1 000 kWh zadarmo. S virtuálnou batériou s prednabitím môžete využívať solárnu energiu bez investovania do drahých fyzických batérií. Navyše si zakladáme na individuálnom prístupe, preto vám naši technickí poradcovia zrealizujú obhliadku na mieste budúcej realizácie zadarmo a pripravia vám ponuku na mieru presne podľa vašich potrieb a očakávaní.

plánovanie fotovoltiky na dom

Prinášame záruky, na ktoré sa môžete vždy spoľahnúť

Pri výbere fotovoltického systému venujte pozornosť zárukám, ktoré sa na jednotlivé komponenty poskytujú. V Greenlogy dávame záruku na invertor až 10 rokov. Keďže si uvedomujeme, že invertor je srdcom každého fotovoltického systému, máte možnosť si túto záruku predĺžiť. Potom bude výmena alebo oprava invertora v prípade poruchy spôsobenej bežným používaním veľmi jednoduchá. My však veríme, že invertory, ktoré inštalujeme, sú navrhnuté tak, aby vydržali aj extrémne podmienky, a poskytujú preto stabilný výkon. Sú zárukou dlhodobej spoľahlivosti fotovoltických systémov. Na fotovoltické panely ponúkame záruku až 25 rokov. Táto jedinečná záruka sa vzťahuje aj na skryté chyby. Navyše garantujeme, že aj po 30 rokoch budú panely stále dosahovať minimálne 77 % svojho pôvodného výkonu. Fotovoltické panely zostanú funkčné aj po dlhých rokoch používania. 

Inštalácia fotovoltického systému vám prinesie množstvo výhod 

Fotovoltika vám umožní vyrábať vlastnú zelenú elektrickú energiu. Znížia sa vaše mesačné náklady na elektrinu, budete ochránení pred neustálym nárastom cien energií a zvýšite vlastnú energetickú sebestačnosť. Využívaním čistého a obnoviteľného zdroja energie pomáhate znižovať vlastnú uhlíkovú stopu a sami prispievate k ochrane našej planéty. Nepremeškajte preto príležitosť získať všetky tieto výhody a myslite na fotovoltiku už pri plánovaní stavby vášho nového domu. Napokon, nechajte nás pomôcť vám optimalizovať využitie solárnej energie a maximálne využiť všetky výhody, ktoré vám fotovoltika ponúka. Kontaktujte nás ešte dnes. Vyplňte kontaktný formulár alebo si dohodnite bezplatnú obhliadku.

 

Súvisiace články

Je správne fotovoltaika alebo fotovoltika?
Je správne fotovoltaika alebo fotovoltika? Zaujíma vás téma solárnej energie a jej využitia a radi by ste sa dozvedeli viac? Alebo zvažujete vlastnú výrobu elektrickej energie pomocou panelov na streche? Pravdep…
Prečítať
Fotovoltické panely nefungujú tak, ako by mali? Možno ste ich ešte nečistili...
Fotovoltické panely nefungujú tak, ako by mali? Možno ste ich ešte nečistili... Aby ste sa mohli dlhodobo a bez obáv tešiť z výhod a úžitku fotovoltických panelov, ich čistenie by malo byť pravidelné, rovnako ako i priebežná údržba ostatných spotre…
Prečítať
Odhaľujeme tajomstvá fotovoltiky a výroby vlastnej elektriny
Odhaľujeme tajomstvá fotovoltiky a výroby vlastnej elektriny Výroba vlastnej elektriny prostredníctvom fotovoltických panelov môže znížiť náklady na energie o 30 až 50 percent. Vďaka fotovoltike GREEN Solar môžete šetriť celoročn…
Prečítať
Fotovoltika na váš dom. Koľko stojí a prečo ju budete chcieť aj vy
Fotovoltika na váš dom. Koľko stojí a prečo ju budete chcieť aj vy V dobe, kedy sa ceny energií a palív menia častejšie než počasie a navyše nanešťastie častejšie smerom nahor než nadol, sú mesačné náklady na nutné paušálne výdavky tém…
Prečítať