Späť na Blog
21. októbra, 2024

Chcete elektromobil? Toto by ste mali vedieť o jeho nabíjaní

nabíjanie elektromobilu

Pre elektromobil je kľúčové, akú elektrinu používate na jeho nabíjanie. Nabíjajte ho zelenou elektrinou od Greenlogy a výhradne od slovenských výrobcov. Veď to, že ste sa preň rozhodli, veľa hovorí o tom, ako sa pozeráte na svet a že vám klimatické zmeny a budúcnosť ďalších generácií nie sú ľahostajné.

Všetko o elektromobiloch stručne a prehľadne

Fungujú na princípe premeny elektrickej energie uloženej v batérii na mechanickú energiu, ktorá poháňa kolesá. Ak bývate v dome, môžete využiť vlastnú nabíjačku. Pravdepodobne však aj tak budete potrebovať informácie o tom, kde sa nachádzajú verejné. Nájdite si také, ktoré sú blízko miest, ktoré bežne navštevujete. Napríklad pri vašom obľúbenom obchode. Verejné nabíjacie stanice sa na parkoviskách nákupných centier, čerpacích staníc a iných verejných budov objavujú stále častejšie. 

Odpovedzte si aj na otázku, aký dojazd potrebujete a koľko kilometrov denne najazdíte. Model vozidla si vyberte aj podľa toho. Majte však na pamäti, že dojazd závisí od viacerých faktorov, ako je napríklad vonkajšia teplota a štýl jazdy. Kratší dojazd však vyrieši rozsiahla sieť nabíjacích sietí nášho partnera, lídra v oblasti nabíjania elektromobilov, spoločnosti GreenWay.

Najčastejšie mýty o elektromobiloch

Nie je pravda, že majú krátky dojazd. Ten sa totiž neustále zvyšuje a pre väčšinu bežných vodičov je celkom dostačujúci. Aj čas nabíjania sa skracuje, a to vďaka rýchlonabíjačkam. Životnosť moderných batérií je dnes už porovnateľná so životnosťou samotného vozidla. Výrobcovia zvyčajne poskytujú na kapacitu batérie aj záruku. Hoci výroba zelených áut nie je úplne neškodná pre životné prostredie, celkový životný cyklus je výrazne ekologickejší vďaka nulovým emisiám počas prevádzky. Aj ich ceny sa postupne znižujú, a tak sú stále dostupnejšie. Prevádzkové náklady postupne často vykompenzujú vyššiu počiatočnú investíciu a náklady na opravy sú porovnateľné so spaľovacím motorom.

žena pri elektromobile

Mnohé mýty sú založené na zastaraných informáciách. Technológia sa však rýchlo vyvíja a aj vozidlá sa stávajú praktickejšie a dostupnejšie.

Odmena pre všetkých zákazníkov Greenlogy

V Greenlogy sme v spolupráci s najväčším poskytovateľom služieb nabíjania elektrických vozidiel v strednej a vo východnej Európe, spoločnosťou GreenWay, vytvorili produkt GreenCar – ako odmenu pre všetkých zákazníkov v segmente domácností, ktorí využívajú produkt GreenVBattery (Premium, MAX alebo AKU). Prinášame im jedinečnú možnosť premeniť kWh na kredity niekoľkými kliknutiami v mobilnej aplikácii. Pre nových zákazníkov máme pripravený špeciálny bonus: 25 € v kredite na nabíjanie v sieti Greenway.

Nabíjajte elektromobily vašej firmy výhodne a ekologicky

Každému novému aj existujúcemu firemnému zákazníkovi, ktorý vlastní elektromobil a využíva nabíjacie stanice spoločnosti GreenWay prostredníctvom niektorého z GreenWay mesačných nabíjacích paušálov (ENERGIA MAX alebo ENERGIA PLUS), preplatíme až 100 % mesačného paušálu. 

nabíjanie elektromobilu

Ak vám záleží na našej planéte, nabíjajte zelenou elektrinou a vyžiadajte si cenovú ponuku na mieru. Ušetríte významnú časť nákladov na nabíjanie, ktoré môžete investovať do svojej firmy.

Výhody nabíjania zelenou elektrinou

Nabíjajte zelenou elektrinou z obnoviteľných zdrojov a prispejte k zníženiu emisií skleníkových plynov. Elektromobily na rozdiel od spaľovacích motorov totiž priamo žiadne škodlivé látky neprodukujú. Navyše vytvárate dopyt po zelenej energii, a tým stimulujete investície do nových fotovoltických a solárnych panelov, veterných turbín, vodných elektrární, bioplynových staníc a ďalších technológií. Budujete udržateľnejšiu energetiku a stávate sa súčasťou zelenej revolúcie.

Chcete sa dozvedieť viac o konkrétnych výhodách nabíjania zelenou elektrinou? Máte ďalšie otázky? Kontaktujte nás.

Súvisiace články

Ako funguje virtuálna batéria
Ako funguje virtuálna batéria Domácnosti najviac elektriny spotrebujú ráno a podvečer. Deti sa totiž chystajú do školy, rodičia do práce. Po návrate domov sa pripravuje večera, pozerá televízia, per…
Prečítať
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie.
Virtuálna batéria výrazne zefektívňuje spotrebu solárnej energie. Používanie uhlia môže byť o pár rokov vzácnosťou. Aj preto stále viac riešime alternatívne zdroje energie. Najväčší rozmach v poslednom čase zaznamenáva výroba slnečnej…
Prečítať
Zelená revolúcia na cestách alebo nabíjanie elektromobilov ako kľúčový bod k udržateľnej budúcnosti
Zelená revolúcia na cestách alebo nabíjanie elektromobilov ako kľúčový bod k udržateľnej budúcnosti
Prečítať
5 najčastejších mýtov o elektromobilite a čo by sme určite mali vedieť
5 najčastejších mýtov o elektromobilite a čo by sme určite mali vedieť Elektrické autá sa nezvratne stávajú súčasťou naších životov. Elektromobilita je jedným z množstva riešení, ktoré ľudstvo vymyslelo, aby zmiernilo dopad klimatickej zme…
Prečítať