Blog

Ako si vybrať dodávateľa elektriny

Written by Denisa Hajdúková | 9. sep 2024

V súčasnosti sa stále viac a viac hovorí o udržateľnosti a ochrane životného prostredia, a práve preto je výber dodávateľa energií jedným z najdôležitejších rozhodnutí, ktoré musíte urobiť. A vôbec to nemusí byť ľahké rozhodnutie. Okrem ceny elektriny je totiž dôležité zohľadniť aj jej pôvod a existujú ešte ďalšie, niekedy oveľa dôležitejšie faktory, ktoré by ste pri rozhodovaní mali dobre zvážiť.

Kvalita služieb ako rozhodujúci faktor: cena nie je všetko

Ceny elektriny sú na Slovensku regulované zo strany ÚRSO (Úrad pre reguláciu sieťových odvetví), čo znamená, že rozdiely medzi jednotlivými dodávateľmi pramenia hlavne v úrovni poskytovaných služieb, zákazníckom prístupe a ekologických iniciatívach. Rozdiel teda spočíva v prístupe jednotlivých dodávateľov k zákazníkom, a nie v cene. 

Niektorí dodávatelia ponúkajú iba základné služby, avšak v Greenlogy kladieme dôraz na zákaznícky servis a snažíme sa prispôsobiť individuálnym požiadavkám našich klientov. Problémy riešime proaktívne, pretože vieme, že práve takýto prístup môže byť pre dlhodobú spokojnosť zákazníkov rozhodujúcim. Preto, aj keď cena môže byť rovnaká, úroveň spokojnosti a kvalita služieb sa môže výrazne líšiť.

Osobná skúsenosť zákazníkov: na prístupe naozaj záleží

Pri výbere dodávateľa elektriny hrá často kľúčovú úlohu aj osobná skúsenosť. Sme preto radi, že naši zákazníci pozitívne hodnotia profesionálny a priateľský prístup, promptnú podporu a jednoduchú komunikáciu. Oceňujú naše rýchle reakcie pri otázkach týkajúcich sa fakturácie alebo spotreby, ale aj to, že vždy ako spoločnosť aktívne hľadáme spôsoby, ako našim zákazníkom pomôcť znížiť spotrebu ich elektriny. 

Greenlogy: spojenie udržateľnosti, kvality a inovácií

V Greenlogy si zakladáme na udržateľnosti a podpore čistej energie. Kombinujeme konkurencieschopné ceny s inovatívnymi riešeniami a stávame sa preferovanou zelenou voľbou pre zákazníkov, ktorí si cenia kvalitu a udržateľnosť. Odlišujeme sa nielen svojím prístupom k zákazníkovi, ale aj celkovou filozofiou a záväzkom k ekologickým riešeniam.

Ako si vybrať správneho dodávateľa

Ak je pre vás dôležitá udržateľnosť, vyberte si dodávateľa, ktorý sa zaväzuje k ekologickým riešeniam, ako je napríklad dodávka stopercentnej zelenej energie z obnoviteľných zdrojov. Ak vám záleží na rozvoji domácej ekonomiky a znižovaní uhlíkovej stopy, správnou voľbou bude pre vás dodávateľ, ktorý podporuje lokálnych výrobcov energie. Jednoducho povedané, vyberte si takého dodávateľa energie, ktorého firemné hodnoty sú v súlade s vašimi osobnými.

Nebojte sa porovnať služby jednotlivých dodávateľov a zamerajte sa predovšetkým na zákaznícku podporu, flexibilitu a dostupnosť online nástrojov. Má dodávateľ váš dodávateľ online aplikáciu, energetické poradenstvo alebo iné ďalšie benefity, ktoré by ste mohli využiť? Odporúčame prečítať si aj recenzie, ktoré môžu byť pre vás veľmi cenným zdrojom informácií. Ak si nie ste istí, ktorého dodávateľa elektriny si vybrať, prečítajte si skúsenosti iných zákazníkov. Získate tak prehľad o kvalite poskytovaných služieb. 

Prečo práve Greenlogy

V Greenlogy sa zaväzujeme dodávať elektrinu výhradne z obnoviteľných zdrojov. Každá kilowatthodina elektriny, ktorú zákazníci využívajú, pochádza z čistých a obnoviteľných zdrojov, ako sú voda, bioplyn a slnko. Spolupracujeme so slovenskými výrobcami zelenej elektriny a našim zákazníkom garantujeme, že energia, ktorú používajú, je vyrábaná lokálne a udržateľne. Podporujeme tak miestnu ekonomiku. 

Neustále prinášame nové produkty a služby, ktoré odrážajú najnovšie trendy v oblasti udržateľnosti a technológií. Naším cieľom je umožniť zákazníkom spravovať svoje energetické potreby čo najefektívnejšie. 

Jedným z najväčších benefitov spolupráce s Greenlogy však ostáva osobný prístup k zákazníkom. Naša technická podpora je rýchla, ochotná a vždy pripravená hľadať individuálne riešenia. Nezanedbávame osobný kontakt, budujeme dlhodobé vzťahy s klientmi a sme vždy pripravení pomôcť, či už ide o riešenie fakturačných otázok, technických problémov, alebo poradenstvo v oblasti úspor energie. V prípade písomne zadanej požiadavky vždy odpovedáme do 24 hodín, a keď nám zavoláte, budeme sa vám venovať osobne. 

Pripojte sa ku Greenlogy

Zakladáme si na transparentnom prístupe k svojim zákazníkom. Náš sprievodca zmenou dodávateľa vás preto s prehľadom prevedie celým procesom.

Hľadáte dodávateľa, kde budete vítaní a žiadaní? Vitajte v Greenlogy a vyberte si z našich produktov pre domácnosti aj firmy.